Ratkaisumme


Käänteisosmoosi älykkääksi

Finnvoda on sitoutunut tarjoamaan parhaat mahdolliset vedenpuhdistusratkaisut mökille, kotiin, vesiosuuskuntiin ja teollisuuteen. Tuotteemme ovat valmistettu Suomessa ja sisältävät useita innovatiivisia ratkaisuja, jotka on tehty käyttäjää silmällä pitäen.

Laitteiden toiminta perustuu käänteisosmoosiin. Käänteisosmoosi on erittäin tehokas menetelmä puhdistaa epäpuhtauksia meri-, kaivo- ja luonnonvesistä. Laitteen tekniikka on yrityksemme omaa ja Suomalaista käsityötä. Siksi pystymme takamaan parhaan mahdollisen käyttökokemuksen juuri sinulle.

Käänteisosmoositeknologian (RO) ideana on pakottaa vesi puoliläpäisevän kalvon läpi, kohdistamalla käsiteltävään veteen osmoottista painetta suurempi paine. Vain vesi läpäisee kalvon, mutta virukset, bakteerit ja lähes kaikki metalli-ionit, suolat ja muut epäpuhtaudet eivät läpäise sitä. Näin voidaan valmistaa erittäin puhdasta vettä jopa suoraan merivedestä. Kalvosuodatukseen perustuvat vedenkäsittelymenetelmät ovat osoitettu toimivimmiksi erilaisista nykyaikaisista vedenkäsittelyteknologioista. RO-kalvoprosessi on näistä kaikkein kehittynein. Muut vedenkäsittelymenetelmät eivät kaikissa oloissa täytä juomavedelle asetettuja turvallisuus- ja terveysnormeja. USA:n valvontaviranomaiset ovat todenneet kalvokäsittelymenetelmän olevan turvallisin vedenkäsittelymenetelmä seuraavien 20 vuoden aikana. Meidän käyttämämme RO-kalvot ovat hankittu Yhdysvaltalaisilta valmistajilta.

RO on ollut pitkään hintava ja hankalasti käytettävä menetelmä. Laitteet tarvitsevat enemmän tai vähemmän räätälintyötä ja säätöjä toimiakseen tehokkaasti. Olemme onnistuneesti pystyneet paketoimaan käänteisosmoosin, vesisäiliön, ohjauksen, jakelupumpun ja esisuodatuksen samaan kompaktiin pakettiin unohtamatta käytön huolettomuutta. Laite huuhtele ja säätää myös itsensä, joten laite toimii aina mahdollisimman tehokkaasti säästäen energiaa. Huoltaminen on suunniteltu siten, että erityisosaamista ei tarvita.

Perustajat

Esko Aulanko

Esko Aulanko, Toimitusjohtaja

Työskentelin KONE Oyj:ssä 1980-2008, Laatu-, tuotanto- ja tuotekehityksen johtotehtävissä.
2008 lähtien konsulttina KONE Oyj tuotekehityksessä sekä EMP-Innovations Oy perustamisen (2011) jälkeen sen johdossa.
n. 140 myönnettyä kotimaista patenttia, n. 1400 ulkomaista patenttia/patenttihakemusta.
Kiinnostukset kaikessa tekniikassa ja tekniikkaan liittyvissä ongelmanratkaisuissa.

Jorma Mustalahti

Jorma Mustalahti, Head of R&D

Olen ollut kiinnostunut tekniikasta jo alle kouluikäisenä ja tein ensimmäisen toimivan mikroautoni kahdeksanvuotiaana. Työskentelin Kone Oyj:ssä 1981-2009 tuote-ja tuotekehityssuunnittelijana sekä pääsuunnittelijana. The Switch Oy:ssä työskentelin 2009-2011 pääsuunnittelijana tuulivoimahankkeissa. Vuodesta 2011 lähtien olen ollut konsulttina tuotekehitysprojekteissa. Minulla on n. 105 myönnettyä kotimaista patenttia ja n. 1180 ulkomaista patenttia/patenttihakemusta. Harrastukseni ovat moottoripyöräily ja metsästys. Motto “sen minkä suunnittelen pystyn myös itse valmistamaan”.